Produsent

Gérard Bertrand

Det var i 1975, på eiendommen Château de Villemajou, at Gérard Bertrand høstet sine første druer sammen med sin far, og det ble begynnelsen på hans lidenskap for vin. Han er tredje generasjon vinmakere, etter sin bestefar og far Paule og Georges. I 12 år jobbet han side om side med sin far. Da han døde brått i 1987 tok han over og fem år senere opprettet han sitt eget vinselskap.

Siden starten i 1975 har han utvidet med flere eiendommer hvilket har gjort det mulig å lage et bredt spekter av viner fra Sør-Frankrike i forskjellige prisklasser. I dag har firmaet 16 eiendommer i Languedoc-Roussillon området og dyrker 8 forskjellige druevarianter.

Bertrand har stor fokus på biodynamisk dyrking. I 2002 ble Cigalus, som den første av hans eiendommer, konvertert til biodynamisk og siden har arbeidet pågått for å konvertere alle eiendommene.

Gérard Bertrand sin lidenskap for biodynamisk vindyrking har også resultert i utgivelsen av en bok – i 2015 kom boken Wine, Moon and Stars som ble kåret til beste vinbok av Gourmand World Cookbook i 2016.

Han har nylig mottatt prisen for «Green Personality of the Year» i regi av The Drinks Business Green Awards. Han fikk også en utmerkelse i kategorien «Best Organic Initiative».

På en av eiendommene, Château L’Hospitalet, finner man hotell og restaurant hvor man kan nyte den vakre naturen, vinmarkene, vinene og den lokale maten.

Last ned PDF