Produsent

Gardsbrenneriet

Gardsbrenneriet ble startet av Jann Vestby og Synnøve Vik Bergstad og drives fra gården deres som ligger solfylt til på Hauge mellom fjord og fjell i vakre Nordfjord. Begge Sivilingeniører i kjemi og har gjennom Gardsbrenneriet realisert drømmen om å kombinere utdannelsen deres med det gode livet som landsbygda i Norge kan by på. De har spesialisert seg på å bruke lokale råvarer fra frukt og bær miljøet i Nordfjord og de ønsker å utvikle spennende produkt som vil falle i smak for alle som setter pris på godt drikke enten det er til mat eller til fest.

Historien startet høsten 2009 når Synnøve og Jann bestemte seg for å ta over odelsgarden til Synnøve. Siden de begge hadde vokst opp i bygde Norge, føltes det helt naturlig å flytte til Sandane etter mange år i storbyene Trondheim og Oslo. De kastet seg i gang med oppussing av det gamle kårhuset samt begynte å legge planer for fremtidig drift og hvordan de skulle drive garden på best mulig måte basert på deres bakgrunn. På garden hadde det tidligere blitt dyrket både frukt, bær og grønnsaker i tillegg til dyrehold. De siste dyrene på garden ble sendt til slakteriet på 60 tallet og grønnsaker, frukt og bær ble deretter hoved geskjeften på garden. Når de tok over gården fra foreldrene til Synnøve (Jon Egil og Eli) var det kun en gammel eplehage på ca 450 tre igjen og resten av det dyrkbare arealet ble brukt til gress dyrking. Valget falt derfor fort på brennevinsproduksjon siden det kombinerer frukt og kjemi på en unik måte. De kunne på denne måten bruke kompetansen sin som kjemiker på noe som ville bidra til økt verdiskapning på gården. Trenden i Norge de siste årene, med mer og mer egenproduserte varer, og lokalmat/drikke rundt omkring var også med på å dytte dem videre og ga dem troen på at dette var noe som kunne bli en suksess.

Den 5. desember 2013 fikk de innvilget tilvirkertillatelse for produksjon av alkoholholdige varer. Siden den gang har de kjøpt inn masse utstyr og drevet med produktutvikling. Læringskurven var bratt og i 2015 lanserte de sitt første produkt under merkevaren «Attåt».

I dag består porteføljen deres av likører, brennevin, sider og hard seltzer og selges til både Horeca, dagligvare og vinmonopolet.

Last ned PDF