Produsent

Maison Fortant

Fortant er eid av Skalli familien, som har bakgrunn fra Algerie, hvor Robert-Elie Skalli på 1920 tallet startet å dyrke Carignan, Cinsault, Gremache og Alicante. Her produserte han sammen med sin sønn Francis, fyldige og generøse viner takket være svært lave avlinger. Familien har alltid hatt en forkjærlighet for viner fra det varme klimaet i sør.

I Languedoc etablerte Francis selskapet «Les Etablissements Skalli». I begynnelsen drev firmaet kun med import av vin fra Algerie før Francis sin sønn Robert, i 1974 så potensialet for vinproduksjon i Languedoc. Han overbeviste vinbøndene til å satse på internasjonale druesorter som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah, Merlot og Cabernet Sauvignon. På intitiativ fra Robert Skalli og Jacques Gravegeal ble «Vin de Pays d’Oc» etablert og samme år ble de første franske endrue vinene lansert under Fortant de France merket.

God kunnskap om jordsmonn og klima gjorde det mulig å velge de fineste vinmarkene for å produsere druer av topp kvalitet. Her er det et mangfold av jordsmonn slik som kalkstein, skifer og granitt og et klima med påvirkning fjellene i området rundt og vind fra Middelhavet.

Fortant er opptatt av den naturlige balansen mellom jorden, vinstokkene og miljøet. De passer på at gress får vokse mellom radene med vinstokker for å begrense erosjon og forbedre jorden, de bruker organisk gjødsel, har redusert vannforbruket og unngår bruk av ikke-resirkulerbare materialer.

Vinstokkene har Fortant klassifisert etter deres potensial: aroma, smak, tekstur og struktur. Denne klassifiseringsmetoden tilbyr uendelige blandingsmuligheter for å skape en unik stil basert på eleganse og friskhet.

Last ned PDF