Fjording

Fjording

Fjording produseres på Gardsbrenneriet i Sandane, Sogn og Fjordane og er en prisbelønnet, norsk kremlikør laget på potetbrennevin og lokale ingredienser.

Bare et drøyt år etter Fjording ble lansert, vant den norske kremlikøren tittelen «Double Gold» i anerkjente San Francisco World Spirits Competition, en av verdens mest prestisjefylte konkurranser i sitt slag.

Øyvind Løkling fikk ideen til Fjording for 15 år siden. Nordfjordingen undret seg over hvorfor det ikke fantes en norsk kremlikør, på tross av at Norge har overproduksjon av melk og rikelig tilgang på potetsprit. Han ventet på at etablerte aktører skulle benytte sjansen, men da ingenting skjedde grep han muligheten selv og startet å lage kremlikør av høyeste kvalitet.

Ingrediensene er norsk potetsprit, spritstabil fløte, vann fra fjellene i Nordfjord, karamell, hasselnøtt og kakao. Likøren produseres av Gardsbrenneriet på Sandane.

For hver solgte 50 cl flaske doneres 1 US $ til fjordhestvennlige initiativ for å hjelpe fjordingen, som har blitt en utrydningstruet rase.

Last ned PDF