Produsent

Domaine de Viaud

I hjertet av Côtes de Bourg finner vi Château les Graves de Viaud, en eiendom på 15 ha, på en sørvendt åskam bestående av vinstokker, skog og enger. Her har Philippe Betschart dyrket vinmarken sin på 11,5ha, biodynamisk siden han tok over sa opp jobben og gikk all inn for vinproduksjon i 2010. Vinene deres blir vinifisert så naturlig som mulig, uten en vinmakers input og uten animalske produkter. De er i dag sertifisert økologisk, biodynamisk og vegansk.

Vingården ble bygget allerede i 1850, men de produserte kun vin for det lokale kooperativet i Pugnac i over 100 år! Først i 1994, da Gilles og Pascale Derouineau overtok gården og bygget en ny vinkjeller startet de og produsere vin under egen etikett. Allerede første årgang ble trukket frem som en stor vin i Les Grands Vins de France!

Philippe Betschart og hans familie har vært i vinbransjen i flere generasjoner som vinhandlere og etter en liten karriere utenfor bransjen vendte han tilbake, denne gangen med produksjon. Han har gjennom årene fått en forkjærlighet for biodynamisk produsert vin og gikk umiddelbart over til biodynamiske prinsipper. Ingen sprøytemidler i vinmarken, spontangjæring av druene og ingen påvirning eller tilsetninger i vinen. Fra 2014 har vinene hans vært serifisert biodynamisk gjennom Demeter.

Last ned PDF