Produsent

Château Soudars

Navnet Ch. Soudars har ingen sammenheng med det franske ordet soudard, som betyr soldat, men er gammel walisisk og stammer fra en periode med en betydelig britisk tilstedeværelse i Aquitaine. Ordet betyr «innhengning laget av steiner for å beskytte husdyr». Ch. Soudars er en eiendom med en lang agrikulturell historie, der husdyrhold, matproduksjon og vinproduksjon har en viktig rolle.

Foto av eier Eric Miailhe

I dag er det Eric Miailhe som sammen med sin datter Lovely eier og driver Ch. Soudars. Eric er medeier på de kjente slottene Ch. Coufran og Ch. Verdignan, og han kjøpte Ch. Soudars alene i 1973. Han er en erketradisjonalist som pent uttrykker det; «til helvete med omvendt osmose, overdreven ekstraksjon og standariserte viner. Stedet en vin kommer fra uttrykker uten tilsetninger dets rette terroir.»

Eiendommen på 22ha ligger i kommunen St. Seurin de Cadourne og grenser til Saint-Estèphe i sør. Jordsmonnet er preget av kalkstein, grus og leire som gir en flott mineralitet til vinen og perfekt drenering. Kalksteinsmassen er såpass kompakt at de noen ganger må knuse stein for å plante nye vinstokker. Jordsmonnet har også en stor tilstedeværelse av marine fossiler, noe som setter sitt preg på Ch. Soudars.

I vinmarken er det plantet 50% Merlot, 49% Cabernet Sauvignon og 1% Cabernet Franc. Vinstokkene er gjennomsnitt 25 år gamle og har en plantetetthet på 6800 planter per hektar. Det er Jacques og Eric Boissenot som er vinmakere hos Ch. Soudars og sørger for at vinen år etter år viser dets terroirs potensiale og får det beste ut av årgangen.

Last ned PDF