Produsent

Château Mons Delaunay

Château Mons Delaunay ligger på det leirete kalksteinplatået Berson, ikke langt fra Blaye,
som strekker seg til St Emilion på østsiden av den vakre Girondeelven.

Den relativt høye beliggenheten drar positive veksler på den marine tilstedeværelsen, og god ventilering og drenering gjør at plantene trives godt. Solforholdene her er eksepsjonelt gode da tomten har flere soldager enn landsgjennomsnittet med 240 dager i året. Dette sørger for optimal modenhet på druene.

Deler av den den eldste eksisterende bygningen til slottet Mons kan dateres tilbake til 1500-tallet. Dagens fasade og den store kjelleren stammer fra andre halvdel av det 17. århundre, på samme tid som vineriet «Château de Mons» så dagens lys. Etter den franske revolusjonen og de mange eierskiftene som fulgte, led slottet av mangelfull vedlikehold.

I 2007 ervervet Philippe Delaunay, en vinentusiast, eiendommen. Han ga seg raskt i kast med å renovere 3.5ha dyrket land med mål om å produsere en «Grand cru de Bordeaux». “Château Mons Delaunay” var født.

Hele vingården er dedikert til å utvikle Château Mons Delaunay i tråd med de metoder som skal til for å tilvirke utsøkt vin. De kultiverer marken med lidenskap og respekt for naturen, alt for å lage en generøs og elegant vin som uttrykker slottets terroir.

Last ned PDF