Produsent

Camparo

Vi er i Langhe, Piemonte, hvor Azienda Agricola Camparo har holdt til i tre generasjoner. Her dyrker de økologisk vin og hasselnøtter. Eiendommen strekker seg utover åssidene rundt byen Diano d’Alba, La Morra og Grinzane Cavour – de beste områdene i Langhe. Vinmarkene ligger sør til sør-østlig retning i leire-kalkstein jordsmonn.

På 1940-tallet ble vinen solgt i bulk – noe som var vanlig på den tiden. Men på 1980-tallet fulgte Mauro Drocco i sin bestefar og fars fotspor, og begynte med vindyrking. Selv om han var veldig ung, hadde han en klar formening om hvordan han ønsket å drive eiendommen. Man kan si at Camparos virkelige historie begynte på midten av 1990-tallet, da han kjøpte en vinmark i Grinzane Cavour og dyrket Nebbiolo.

I 2000 tok Mauro steget fullt ut og ble organisk sertifisert – en av de første i Langhe som gikk for denne produksjonsfilosofien. Ved en bærekraftig utvikling av jorda og vinmarkene er de forpliktet til en fornuftig livsstil – for seg selv, for kundene, for miljøet og for hele jorda. De vakre sommerfugletikettene er et visuelt symbol på at naturen står i høysetet. Flagrende sommerfugler er nemlig en indikator på et sunt biologisk mangfold.

Den seneste generasjonen er også oppmerksom på at det må investeres i ny teknologi, og de har ekspandert ved at de har kjøpt en parsell i La Morra for å kunne øke produksjonen av Barolo.

De har kontroll på hele prosessen, fra stell av vinmarkene til tapping av vinen. Druene håndplukkes og fermentering skjer i temperaturkontrollerete ståltanker. De bruker lokal gjær, og fermenteringen varer minst 15 dager – Barolo kan fermentere opptil en måned. Lagringen skjer i kjelleren i spesielle tanker. Rødvin modner i franske eikefat à 2.500 liter eller i barrique (brukt 2-3 ganger tidligere) De foretrekker å bruke store fat slik at treverket ikke dominerer de typiske aromaene og smakene som er i vinen, særlig da med tanke på de florale og fruktige aromaene som fremkommer sterkere i organisk dyrket vin.

Last ned PDF