Produsent

Bodegas Piqueras

Bodegas Piqueras ligger i Almansa sørøst i Spania og ble grunnlagt i 1915. Nå er det fjerde generasjon Piqueras som driver vingården. De tilhørende vinmarkene ligger på mellom 700 og 1000 m.o.h., i et D.O. område som er karakterisert av skrint jordsmonn og halvtørt klima, noe som gir viner med høy konsentrasjon og rik aroma. Bodegas Piqueras dyrker stedegne druer som Garnacha Tintorera og Monastrell.

Mange av vinrankene er av typen Bush Wines; frittstående, «krokete» busker som får friske fine skudd hver vår. Røttene kan stikke hele 20 meter ned i jorden for å hente opp næring.

Fra oppstarten i 1915 har vingården vokst jevnt og trutt, hele tiden med et ønske om å lage vin som har høy kvalitet og særegenhet, med et moderne og elegant preg. Alt fra planting til design av etiketter gjøres med stor presisjon. De er også åpne for forskning, og vinmakeren hos Bodegas Piqueras har et langsiktig prosjekt på gang, der han prøver ut hvordan samme druejuice utvikler seg på ulikt vis avhengig av hva slags eikefat den ligger på.

100% økologisk. 100% solenergi. Bodegas Piqueras er opptatt av miljøet. Blant annet er de selvforsynt med strøm fra 2.500 m2 solcellepaneler på taket, de benytter lokale leverandører for å redusere transport, de jobber med å minimere vekt og omfang på emballasje, og all produksjon er økologisk sertifisert.

Last ned PDF