Produsent

Bluestone Vineyards

Produsenten Bluestone holder til i Wiltshire England, i området Cholderton, og drives av brødrene Nat og Toby McConnell.

Vingården ble etablert i 2016 men selve farmen har vært i familiens eie siden 2001. I 2005 foretok de en arkeologisk undersøkelse. Resultatene ble delt med en vinmaker fra Champagne, som mente at jorden var perfekt for dyrking av chardonnay, pinot noir og pinot meunier. Jordsmonnet består av sandholdig leire med underliggende kalkårer.

Først i 2015 begynte brødrene å gjøre klar for vindyrking og inngikk samarbeid med Hambledon Vineyard som står for produksjonen. Toby er sjefen i vinmarken hvor han har fokus på terroir og druekvalitet. Broren Nat tar seg av salg, videre utvikling og papirarbeidet.

I 2016 ble 3 hektar plantet og i 2017 ble ytterligere 1 hektar plantet. Første årgang ble høstet i 2018, hvilket var et fantastisk år for vindyrking i området med perfekt vær og temperatur. Resultatet ble druer av høy kvalitet med god modning, syre og avkastning.

Av den musserende Blanc de Blanc vinen fra denne årgangen, ble det kun produsert 960 flasker og Norwegian Beverage Group er stolt over å ha fått hele dette partiet til Norge.

I 2022 etablerte de vinbutikk og smakerom, slik at vininteresserte kan komme på besøk. De lanserte også dette året sin 2019 Cuvee Rosé. I tillegg har de en Classic Cuvee.

Last ned PDF