"Vinene smaker mye mer enn de koster"

Når en anerkjent vinjournalist skriver at vinene fra Weinert smaker mye mer enn de koster, så blir det jo fristende å sitere ham på det. Vinjournalisten er Svein Lindin, som skriver i Finansavisen og som smaker flere tusen viner i året (!)

Vinjournalist Svein Lindin gir hhv 88, 89 og 90 poeng til vinene fra Bodega y Cavas de Weinert

Argentinske Bodegas y Cavas de Weinert har en imponerende kjeller – eller «bodega» som det heter på spansk –  med store, vakre eikefat. Her er det sjel, dunkel belysning fra lyspærer hengende fra taket, det er utskjæringer på eikefatene, og ikke minst; det er kvalitet på innholdet. Produsjonsmetoden, der man har tusenvis av liter liggende til modning i årevis, er ikke blant de billigste, men det gjør at Weinert er en av få produsenter som leverer drikkemoden lagringsvin. Dessuten er vinmaker Hubert Weber glad for å ha mye å ta av når han blander sine eksklusive viner, slik at de leverer den flotte strukturen Weinert er kjent for.

Den første store vinen fra Weinert, Estrella fra 1977, fikk fantastisk omtale av den mektige amerikanske vinjournalisten Robert Parker. Siden har superlativene kommet fra vinkjennere jevnt og trutt, og nå gleder vi oss over Svein Lindins vurderinger:

Våre viner omtalt i denne artikkelen

Last ned PDF