Nye produkter i hyllene til Vinmonopolet fra 2. mars!

Vinmonopolet har et bredt sortiment med over 20.000 produkter. Det er de beste produktene i forhold til kvalitet og pris som blir tatt opp i vareutvalget. Med jevne mellomrom kommer nye varer inn i sortimentet. Noen kommer inn i det såkalte basisutvalget, det vil si at de er å finne i polets hyller. Andre er i bestillingsutvalget, og kan etter en kjapp telefon til 22 01 50 00, plukkes opp i den butikken du ønsker etter et par dager.

Vinmonopolet har også et såkalt testutvalg, der utvalgte produkter er tilgjengelige i de 59 største butikkene i seks måneder. Om de viser seg å være populære og oppfyller visse salgskriterier, går de inn i basisutvalget. Fra fredag 2. mars er Wageck Kalkstein Riesling Trocken 2016 en del av testutvalget, og vi har stor tro på at denne vil falle i smak!

Vi vil også trekke frem to produkter som nå går inn i basisutvalget;  en eksklusiv Bordeaux fra Château Simard, årgang 1996, samt en Strong Ale øl fra St. Hallvards Bryggeri. Begge kan lagres i flere år.

Med historie tilbake til 1700-tallet...

Château Simard ligger i Saint-Emilion, Bordeaux, og har en historie tilbake til 1700-tallet. Vinslottet er eid av familien Vauthier-Mazière. De eier også naboslottet Château Ausone, som er et av slottene i Bordeaux som oppnår høyest priser hvert år, opp mot 10.000 kr pr flaske.

Både Château Ausonne og Château Simard lager vin av høyeste kvalitet, men hos Château Simard har man bygget et renommé for å levere god kvalitet til eksepsjonell pris. Ikke rart at polet har tatt Château Simard 1996 inn i sitt faste utvalg.

Mineralske viner som gjenspeiler vinstokkenes opphav

Weingut Wageck er en tysk produsent. Vingården ligger nord i Pfalz og drives av femte generasjon. Målet er å lage mineralske viner, og dette kommer meget godt frem i deres Wageck Kalkstein Riesling Trocken 2016.

Det ligger i navnet at disse Rieslingdruene har fått næring fra et jordsmonn av kalkstein. Kalkmineralene kommer godt frem i selskap med sitrus og grønne epler – en frisk og fin vin, med andre ord, til kun 119,90.

To Chardonnay'er fra området rundt den pittoreske landsbyen Enate i Spania er nå i Vinmonopolets bestillingsutvalg

Bodega Enate er en velrennomert spansk produsent. Vingården ligger i hjertet av Somontano, nordøst i Spania. Området er perfekt for blant annet Chardonnay, og nå lanserer vi deres Chardonnay 234 og Chardonnay Barrica i polets bestillingsutvalg. Andre viner fra Enate kan du komme over på utvalgte restauranter. Enate støtter lokale kunstnere ved å la dem sette sitt preg på etikettene.

Alltid kjekt med Reserve-Hjul

St. Hallvards Bryggeri består av tre ølentusiaster med en felles lidenskap – ølbrygging. De har som visjon å være Oslos ledende mikrobryggeri, der målet er å brygge veldig, veldig godt øl!

Angående deres øl Reserve-Hjul, som nå er i basisutvalget til Vinmonopolet: Her har vi en øl med mye karakter! En kraftig belgisk Strong Ale som opprinnelig ble laget som juleølet Reserve-Jul. Men da ølet ble etterspurt også utenom julesesongen, la St. Hallvard på en «h» i navnet, så når får du Reserve-Hjul hele året. Kan lagres, forresten, i opptil flere år.

Våre nyheter i mars

Last ned PDF