Ved hvert årsskifte kommer de – forsetter, oppskrifter på et nytt og bedre liv, og et godt år på jobben!

Et nytt år skaper forventninger, og våre forventninger ligger i gode lanseringer på Vinmonopolet. 12. januar lanserer vi både musserende, hvitt, rødt og øl. Her er det mye god drikke for bitcoinen, eller kronene om du foretrekker det.

I basisutvalget lanseres hvitvinen J. Moreau & Fils Chardonnay. Vi kan også by på øl fra den lille norske produsenten Veholt Mikrobrygg i Telemark, og Oslos største mikrobryggeri St. Hallvards.

«Mitt mål er å beholde det aromatiske potensialet i druen, og å bringe frem uttrykket og karakteren til terroiret»

Vinmaker hos J. Moreau & Fils, Lucie Depuydt

J. Moreau & Fils er sikkert en produsent de fleste av dere har stiftet bekjentskap med. De lager rene, friske og klassiske viner – her gjemmes ikke smaken bort bak eik. Vinmakeren Lucie Depuydt har studert kjemi, og hun har en imponerende kunnskap om jordsmonnet, noe som fremkommer i hennes filosofi, der terroiret skal komme tydelig frem.

J. Moreau & Fils Chardonnay har en intens og fruktig nese med preg av eple og sitrus. Frisk og rund. Druene presses forsiktig og gjæres på lav temperatur. Videre modnes vinen 6 måneder på bunnfallet før tapping. Passer til fisk,  skalldyr og lyst kjøtt.

Vinmonopolnummer 7850001 kr. 119,90

"Vi er små, og skal forbli små"

Norgesmester i hjemmebrygg, Jan Halvor Fjeld, Veholt Mikrobryggeri

Jan Halvor Fjeld har blitt en kultperson blant hjemmebryggere i Norge og hans øl er blant favorittene til ølnerdene, og ikke uten grunn – Han er Norgesmester i hjemmebrygging og har fått en rekke andre priser. Nå er det full fart på Veholt Mikrobrygg. Han elsker å eksperimentere med nye bryggestiler og smaker. For nylanseringen Veholt Brett d’Emilie har han kommet frem til en trippelfermentert øl med brettanomyces-gjær og fatlagring. Første gjæring er en klassisk overgjæring på saisongjær. Videre har han en annengangsgjæring med lokale solbær før han avslutter med en tredjegangsgjæring på den småanarkistiske villgjæren brettanomyces! Etter fatlagring ble det tappet kun 345 flasker, så løp og kjøp!

Vinmonopolnummer 8122002 kr. 69,90

 

Gutta på St. Hallvards Bryggeri har nå tilfredsstilt norske ølelskere i over 2 år, og i fjor sommer brygget de sin batch nummer 100! Da ønsket de å dra på litt og lage noe litt utenom det vanlige! Det endte opp med en klassisk Barley Wine på 12%, og det er også deres første 33cl boks! Dette er en øl som MÅ smakes!

Vinmonopolnummer 8122402 kr. 76,90

Våre nyheter i januar

Last ned PDF