Hele 20 nyheter fra oss i september

Det er mange røde viner å finne blant høstnyhetene, både fra Tyskland, Frankrike og Spania. Da vi besøkte Bodegas Piqueras i Almansa sørøst i Spania og smakte deres MARIUS viner, var vi ikke i tvil om at disse skulle bli med oss til Norge. Lave «Bush Wines» – små krokete vinranker – i opp til 1.000 meters høyde over havet, der den karrige jorden presser røttene 20 meter ned i bakken, gir noen gode, karakteristiske viner. Verdt å prøve!

Videre har vi valgt å introdusere noen modne viner fra Bordeaux med årgang 2005 og 2006, til svært gunstige priser. De kommer fra slottene Michel de Montaigne og Château Carpena. Fra Burgund har vi fire nyheter, hvorav to er 1er Cru fra produsenten Bouchard Aîné & Fils.

Det er mange som har blitt glad i de litt lettere røde vinene, og vi følger opp med noen spennende Spätburgundere fra tyske Weingut Wageck. Ofte tenker vi hvitvin når det er snakk om tyske viner, men det er det ingen grunn til… Tyskernes svar på Pinot Noir er absolutt verdt å få med seg.

Tyskland er verdens tredje største produsent av Pinot Noir, eller Spätburguner, som den gjerne kalles lokalt

Produsenten Weingut Wageck har hatt stor sukksess siden deres viner ble introdusert på det norske markedet i mars. Da var det hvitvinene som gjaldt, nå er det fire ulike Spätburgundere. De er høykvalitetsviner fra ulike vinmarker, med navn som Burgweg og Bissersheim, som ligger med gunstig helning med tanke på solforhold. Vingården ligger nord i Pfalz og drives av femte generasjon; Frank og Thomas Pfaffmann. Deres mål er å lage mineralske viner som gjenspeiler vinstokkenes opphav.

Vinene fra Bouchard Aîné & Fils er en opplevelse! De er blant annet kjent for sin elegante "touch" av av eik

For Bouchard er innsatsen som blir lagt ned i vinmarkene fundamentalt viktig for å holde den jevne, høye kvaliteten på vinene de lager. En god vin krever gode råvarer. Utbyttet skal holdes på et minimum og druene skal være sunne og friske. De jobber i stor grad etter økologiske prinsipper, men ønsker å ha friheten til å gripe inn ved behov. Deres fokus er å få sunne og modne druer under innhøstingen.

Og når vi først er i Frankrike… Det fantastiske slottet Château de Pierreux lager noen gode Burgunderes som nå er tilgjengelige; en Réserve og en Grand Réserve.

Under ser du alle de nye rødvinene vi introduserer i september. Og så har vi med én hvitvin, da, fra New Zealand. Økologisk vin, med den fargerike og flotte fuglen Kingfisher på etiketten – en fugl som sies å bringe lykke!

Last ned PDF