Her er en enkel oppskrift på en nydelig rett i aspargessesongen.

Deler du butterdeigsplatene i to blir det perfekte små snitter eller forretter. Kan også serveres som hovedrett med en god grønn salat.

  • Ferdig butterdeig, tint over natten i kjøleskapet
  • Grønne asparges
  • Noen skiver god spekeskinke
  • Revet hard ost, fks. Parmesan
  • Smør
  • Salt og pepper
  1. Forvarm ovnen til 210 °C.
  2. Legg butterdeigplater på bakepapir og kutt en avlang rute på deigen med ca. 1 cm mellomrom fra kanten. Kuttet skal ikke gå igjennom, men bare marker det. Prikk den innerste delen av deigen og sett tilbake på kjøl i 10 minutter. Stek dem til kantene har puffet seg opp i ca 10 minutter. Ta ut og dytt ned den midterste delen.
  3. Rens aspargesen for den nederste delen, ca 2-3 cm, og kutt i passende lengder. Smelt litt smør og la det avkjøles noe, før du vender i asparges. Smak til med salt og pepper.
  4. Dryss litt ost i bunnen på tertene, tilsett asparges, og stek videre til kantene er gyllenbrune, i ca. 10 minutter. Dander over litt spekeskinke og server med en gang.

Serveres med en god Riesling, Sylvaner eller syrefrisk Sauvignon blanc.

Last ned PDF