En hjemmebryggers drøm er på rekordtid blitt Oslos største mikrobryggeri

St. Hallvards Bryggeri ble etablert av Anders Roede, Christian Salicath og Edvard Rødseth ved årsskiftet 2014/2015. De er ølentusiaster med én felles lidenskap – ølbrygging. De har som visjon å være Oslos ledende mikrobryggeri med målsetning om å brygge veldig, veldig godt øl og være det foretrukne håndverksølet på utesteder, butikker og Vinmonopol.

De satset på det nye fenomenet crowdfounding. 450 personer tegnet for eierandeler for til sammen rundt 1,3 millioner – 450 sprell levende salgsplakater. St. Hallvards Bryggeri henter sin inspirasjon fra moderne amerikansk- og klassisk engelske bryggestiler. St. Hallvards brygges på samme måte som i gamle dager, brygget for hånd, uten filtrering og pasteurisering.

Navnet St. Hallvards kommer fra Oslos skytshelgen og er en videreføring av gamle St. Hallvards Bryggeri

St. Hallvards Bryggeri ligger i industriområdet Stålfjæra i Oslo. Manuell tapping og flasking er byttet ut med ny tappelinje, og med kokekjele på 2800 liter, mesketanker på 1800 liter og gjæringstanker som rommer 4950 liter er alt tilrettelagt for produksjon av nye spennende ølsorter.

De har en kapasitet på 500.000 liter og kan med dette kalle seg Oslos største bryggeri. I løpet av 2016 regner de med å produsere 100.000 liter, deretter skal produksjonen øke med rundt 100.000 liter årlig.

Navnet St. Hallvards kommer fra Oslos skytshelgen og er en videreføring av gamle St. Hallvards Bryggeri. Navnene på ølene er tatt fra personligheter og byoriginaler fra hele Oslo. Folk med en unik eller spennende historie å fortelle. Vi kan f.eks nevne Hermansen, som bodde på Bøler. Han tok juridisk embetseksamen i 1942, og fikk etter hvert egen praksis. Blant Hermansens påfunn var turning på T-banen. Han var aktiv turner da han var yngre, og fortsatte virksomheten i de røde vognene til mange medpassasjerers glede og forargelse. Seks uker før han døde ble han sparket ned av en kjent torpedo fra Oslos underverden. Han døde etter et opphold på Ullevål sykehus.

St. Hallvards Bryggeri skiller seg litt ut fra mengden med sine 450 deleiere fra hele landet, organisert gjennom et eget SA. I tillegg til godt håndverksøl ser de også på mulighetene for eget malteri. De har, i samarbeid med Løvenskjold, plantet 20 mål med bygg på Eiksmarka. De følger også med på mulighetene for norsk humle. Bryggeriet har sitteplass til 50 personer på mesaninen og de huser gjerne ølsmaking for små og store grupper.

Last ned PDF