I anledning den forestående julefeiringen, har vi pakket noen gode flasker vin i eksklusive bokser.

Hva med en Amarone fra produsenten Santa Sofia, elegant pakket inn i tre, med åpning slik at du ser vinflasken? Du kan også få en Ripasso fra samme produsent, ferdig pakket og klar. Ripassometoden har forresten fått sitt navn fra italienske «ripassare», som betyr å passere igjen. En vanlig Valpolicella får en annengangsgjæring der tørkede druer fra produksjon av Amarone, benyttes igjen.

Rundt én av vinene fra italienske Cafaggio, har vi en delikat eske med forhøyet gullskrift. Det gjelder deres Chianti Classico, en svært god representant for dette anerkjente vinområdet. Produsenten selv, har historie tilbake til 1400-tallet. De driver økologisk. Druene blir høstet for hånd og presses forsiktig for å ikke ødelegge skallet, noe som gir optimal farge på vinen og mykere tanniner. Vinmakeren Moreno Nardin sammenligner det å lage vin med å sette sammen høye og lave toner til en stor symfoni.

Et annet gavetips, er Champagne Deutz. Den kommer i en elegant boks i grønt og gull, uansett om det er jul eller ikke. Champagnen fikk forøvrig 91 poeng i The Wine Spectator nå nylig. Produsenten fikk også svært gode score på sine øvrige Champagner, med score mellom 92 og 94 poeng. Les mer om produsenten Detuz og deres produkter her.

Fortissimo fra Portugal er også verdt å merke seg – en fyldig, rund og behagelig rødvin som er populær hele året. Men nå før jul har vi fikset litt på etiketten; både julekuler og nisselue er på plass… Blir julestemning med den på bordet! Og skulle du mot formodning ikke få drukket vinen i løpet av julen, så kan den jo bare helles elegant over på en karaffel og serveres etter jul i stedet.

Våre viner omtalt i artikkelen

Last ned PDF