Santa Sofia forventer noen minnerike viner fra 2017-årgangen

Våren 2017 startet med en tidlig blomstring, etterfulgt av en kuldeperiode i april. Den tørre, varme sommeren gjorde rett vanning svært viktig. Og med dette på plass, bidro temperaturforskjellene mellom natt og dag til å balansere druene.

"It is too early to be said, but from this vintage we're expecting some memorable wines"

Owner and winemaker of Santa Sofia, Luciano Begnoni

Slutten av september og begynnelsen av oktober var den ideelle tiden for innhøsting i Valpolicella i 2017. Først høstet man et nøye utvalg av druer til appassimento, det vil si en naturlig luftørkingsprosess. Høstens druer hadde godt sukkernivå og modenhet.

På vingården fortsatte håndplukking av de tørkede druene, etterfulgt av en forsiktig pressing. Prosessen med Santa Sofias Amarone startet i desember og man lot den utvikle seg sakte ved lav temperatur. Etter gjæring ble vinen lagt på eikefat for modning.

Og som alltid, blir restene fra Amaroneproduksjonen blandet med Valpolicella for en ny kort gjæring og produksjon av Santa Sofias Ripasso.

Santa Sofia foto fra vinmarken i Januar stille måned

Avslutningsvis tar vi med et januarfoto fra vinmarkene. Januar er den stilleste måneden – eller, det ser i hvert fall sånn ut. Men nede i jorden absorberes regnet og mikroorganismer skaper næring for neste års druer.

Last ned PDF