Piemonte byr ikke bare på vakker natur. Denne historiske delen av Italia byr også på utsøkte viner og en rekke andre opplevelser.

Piemonte er et av Italias mest berømte områder for vindyrking. Kvaliteten er høy; halvparten av regionens 700 km² med vinmarker er klassifisert som Denominazione di Origine Controllata (DOC). I tillegg har Piemonte en tredjedel av alle Italias Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG), som er den høyeste kvalitetsklassifiseringen i landet.

Barolo, Barbera og Barbaresco... Piemontes berømte viner

Piemonte ligger nordvest i Italia, ved foten av Alpene. Fjellene danner grensen mot Frankrike og Sveits, og her finner vi kjente topper som Mont Blanc og Monte Rosa. I bunnen av fjellkjedene starter Po-sletten. Her finner vi Piemontes største byer. Drøye 16 millioner mennesker lever rundt Po-sletten, og dette er det mest intensive dyrkede område – til og med risdyrking er en stor industri her.

I åssidene i sørøst er det mye landbruk og turisme. Og her finner vi Piemontes berømte viner, som Barolo, Barbera og Barbaresco. Nebbiolo er en typisk drue i Piemonte. Den har fått navnet sitt fra det italienske ordet for tåke, nemlig nebbia. Druen blir sent moden og høstes først i slutten av oktober. Da er det ofte mye tykk tåke å se i åssidene.

Vi jobber med en rekke produsenter i Piemonte; Barale FratelliCamparo, Elvio Cogno, Ettore Germano, Pietro Cassina og Maggio.

Last ned PDF