Fulgte drømmen - Norske vinprodusenter

Vi kan by på viner fra flere nordmenn som har fulgt drømmen og startet sin egen vinproduksjon. I Portugal har vi Roar Aune, som sammen med sin partner Petra Lohmann, kjøpte den lille vingården Quinta das Merces i Dão. Møysommelig bygget de opp gården. De deltar selv i alt arbeid både ute i vinmarkene og i vinkjelleren. Stor var fortvilelsen da alt utenom vinkjelleren brant ned i de voldsomme skogbrannene i Portugal i fjor. Men nå spirer og gror det igjen, så vi kan se frem til mye godt herfra også fremover.

Roar Aune lager regionaltypiske viner, med lokale druer som Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alfrocheiro og Jaen. Blant hvite druer har han blant annet Encruzado, Malvasia Fina, Bical og Cercial Branco. Økologisk dyrkede druer håndpresses og fottråkkes i åpne gjæringskar.

Hos Aune Lohmann er fottråkking fortsatt i bruk

I Argentina har vi Øyvind S. Hagen, oppvokst på Kjelsås, med eventyrlyst i blodet. Oldefaren dro til Alaska for å grave etter gull, så å reise ut for å søke lykken var ikke helt fremmed i familien. I 2009 kjøpte Øyvind en eiendom i Mendoza, og med den kjente vinmakeren Hubert Weber på laget, jobber de mot et mål om å lage viner som er blant Sør-Amerikas beste.

Våre anbefalte viner fra norske vinprodusenter

Last ned PDF