Sommeren er her og vi har noen hete tips til forfriskninger, uavhengig av om solen skinner eller ei!

Vi nordmenn er ikke bortskjemte med lange og varme somre, men vi er flinke til å nyte de fine dagene vi får til det fulle! God mat og drikke er en vesentlig del av sommerhyggen, hvor grilling, sjømat og jordbær står på menyen i de tusen hjem.

Før vi i Norwegian Beverage Group tar på solhatt og svømmeføtter, vil vi tipse om noen sommerfavoritter som passer til middagsbordet og late dager på terrassen.

Riktig god sommer!

Prøv J. Moreau & Fils Chablis til rekene, eller J. Moreau & Fils Chardonnay som et rimeligere alternativ
Vin til kjøtt

Skal du fyre opp grillen og lage noe ordentlig godt kan vi anbefale Bistecca Fiorentina, eller t-bone steak.  Forsøk å grille den på florentinervis, på sterk varme i kort tid slik at den er rå inn i, men med en deilig stekeskorpe.

Hold tilbehøret enkelt, her er det kjøttet som står i sentrum! Pensle med olivenolje, litt salt og pepper, kanskje en rosmarinkvist, og press sitronsaft over kjøttet før du spiser.

Cafaggio Chianti Classico passer særdeles godt til denne retten, med innslag av røde og mørke bær, tørket frukt, urter og fat. Et rimeligere alternativ er Villa Cavallo 2007, som er en vin laget på 80 % Sangiovese og 20 % Merlot. Her får du modne og mørke bær med aroma preget av plommer, sjokolade, urter og kaffe til 149,90,-.

Lettere alternativer

Ønsker du en lettere rødvin til terrassen er Santa Sofia Valpolicella Classico et godt alternativ. Server vinen rundt 14-15 grader og du vil oppleve en fruktig, elegant og slank rødvin.

Er du i det økologiske hjørnet kan vi tilby La Riojana Ecologica Torrontés Chardonnay på både flaske og Bag-in-box. En tørr vin med fin friskhet som passer til både fugl og fisk, med innslag av gule pærer, ananas, honning, roser og grapefrukt.

Eller hva med en økologisk variant av Aperol Spritz? Pizzolato er en italiensk produsent som er både økologisk og vegan sertifisert.

Bland 4 cl Pizzolato Aperitivo BioLive med 6 cl Pizzolato Brut Biologico, litt club soda, isbiter og en appelsinskive. Pizzolato Aperitivo BioLive er laget av konsentrert juice fra lime, solbær, eple og gulrot, urter og sukker.

Last ned PDF