Ordet Gnocchi betyr klump. Her er Gladkokkens tanker om saken

Gnocchi er veldig vanlig i Italia og serveres som regel med pesto eller tomatsaus. Her kan du lage en fantastisk pastasort hvor poteter er hovedingrediensen. Dette er mettende og veldig godt. Jeg smakte dette for første gangen i Italia for noen år siden. Denne retten er veldig populær blant barn. Ordet Gnocchi direkte oversatt til norsk betyr klump og det passer jo perfekt til disse potetpastabitene! Jeg har laget en video som viser hvordan du lager denne retten.

Italienerne kan kunsten å trylle poteter om til pasta

Grunnoppskrift Gnocchi:

  • 1 kg mandelpoteter (eller andre melne poteter)
  • 100 – 150 gram hvetemel (helst tipo 00)
  • 2 eggeplommer
  • 1-2 ts salt
  • 1 ts revet muskatnøtt.

 

Oppskrift pesto:

  • bladene fra  1 plante basilikum
  • 4 ss ristede pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 gram revet parmesan
  • saften av litt sitron
  • salt og pepper
  • 2 dl raposolje
  • 2 ss god olivenolje

Hvordan
Start med å koke potetene uten salt i vannet. La potetene kjøle seg litt ned og dampe helt i fra seg. Hell litt av melet på benken og mos potetene over. Lag en liten grop i midten og tilsett eggeplommene. Hell over mere mel, salt, muskat og pepper.

Elt deigen sammen til den blir smidig og fin. Dette tar 5-10 minutter. Del deigen i 6 deigemner og rull ut til pølser. Kutt opp i passende små biter og trykk ned med en gaffel. Kok i godt saltet vann. Koketiden er 3-4 minutter. Når de flyter opp til toppen av vannet skal de være der i ca 30 minutter til. Jeg liker å steke Gnocchiene i litt olje i en stekepanne til de får en litt gylden farge, men det kan du velge selv.

Server med pesto, litt basilikumsblader, revet parmesan, parmesanchips. Dette er en fargerik og frisk rett, til lunsj eller middag.

Passende viner til denne retten

Last ned PDF