CSL 9 fargerike tønner i forgrunnen med flott eiketre til venstre

Casa Santos Lima

Jose Luis Oliveira Da Silva var en ung fremadstormende bankmann med base i London, da livet tok en uventet vending.

CSL7 ny quinta

Han bestemte seg for å gi slipp på sin karriere i banken og heller reise hjem til Portugal. Etter noen måneder i tenkeboksen bestemte han seg for å overta familiens vingård i Alenquer. Siden den tid har han bygget opp Casa Santos Lima til å bli en av de mest toneangivende vingårdene/vinskaperene i Portugal. Han var først ute med portugisisk kvalitetsvin på bag-in-box ,og har utviklet et billigvin konsept få klarer å matche. Han produserer 8 millioner flasker pr. år.

Casa Santos Lima ligger i Alenquer, ca. 45 km nord for Lisboa i Estremadura regionen. Dette er den mest prestisjefylte DOC appellasjonen innen Lisboa/Estremadura regionen. Vinho Regional Estremadura appellasjonen ble byttet tidlig i 2009 til Vinho Regional Lisboa. Dette ble gjort for å unngå forveksling med den spanske vinregionen Extremadura. Identiteten ble også styrket ved å bruke Lisboa.

Casa Santos Lima har vært et familiedrevet selskap siden 1900 tallet. Og idag er det 4. generasjon ved Jose Luis Santos Lima Oliveria da Silva som driver gården. Han overtok i 1990, og han begynte arbeidet med å plante nye vinplanter. Over 120ha er er blitt plantet med de beste portugisiske druevariantene. De har tilsammen over 50 nasjonale- og internasjonale druetyper.

Vinmarkene består av flere eiendommer - Quintas - som dekker et område på totalt 280ha, og som inkluderer mer enn 180ha med vinmarker. Vinmarkene ligger i et kupert landskap på mellom 110 til 220 meter over havet, hvor soleksponeringen er ypperlig, og med en mild havbris fra Atlanterhavet som ligger 25 km unna. Gjennomsnittlig nedbør er ca 700mm og inntreffer mellom oktober og april, og som gir jorden nok vann til at vinplantene gror perfekt. I juni, juli, august og september er det tørt og med en gjennomsnittlig temperatur på 21-22 grader, oppnår vinplantene dermed en balansert modenhet som igjen gir kvalitetsdruer.

Jordsmonnet er dominert av leire og kalkstein fra jurassisk tid (65 millioner år siden), og det er funnet flere eksemplarer av maritime fossiler og til og med dinosaur spor!

De benytter et moderne vinifikasjonsanlegg med temperatur kontrollerte ståltanker og portugiske eikefat (250 ltr).

I 2013 ble de kåret av Wine Spectator til "Best Winery for most value wines."

 De tilstreber å lage vin av høy kvalitet og med ren frukt som et gjennomgående tema i produksjonen.