_Z5B2610-Pizzolato Villa 3-Aprile 2014 mrlogo

Cantine Pizzolato

Familien Pizzolato har dyrket vin i flere generasjoner!

 I 1991 ble de organisk sertifisert og i 2013 ble de vegan sertifisert.

Familien Pizzolato har arbeidet med jordbruk i mer enn 5 generasjoner og alltid levd i harmoni med naturen og miljøet. De har i dag 71 hektar med vinmark, og de samarbeider også med 24 andre produsenter av druer slik at de derfor kan legge til ytterligere 48 hektar med organisk dyrkede druer.

Settimo Pizzolato som i dag driver Pizzolato produserer en rekke viner, både musserende som DOC Prosecco, men også vanlig hvitviner laget på  Pinot Grigio, og Chardonnay eller rødviner laget på Merlot, Cabernet, Pinot Nero og Raboso . De bruker siste teknologi ved vinifisering og tapping, noe som gir et rikt og rent smaksbilde. Druene er selvfølgelig organisk dyrket slik de gjorde det fra første dag de startet med produksjon av druer og vin. Organisk dyrking tok de faktisk opp igjen så tidlig som i i 1985 og har siden den tid blitt sertifisert i henhold til europeisk standard – nå USDA NOP (National Organic Program). For Settimo Pizzolato er det viktig å drive organisk, da det gir en trygghet på at vi mennesker ikke «tukler» for mye med råvarene og produksjonen, men å drive organiske er ikke uten risiko. Flere ganger opplever han å miste avlinger. Likevel lever Settimo etter 3 grunnprinsipper:

Learning from the past...

Sider fra en dagbok som forteller en lang historie om en familie, foreldre og barn som lever sammen og arbeider sammen, i ett med naturen. Vi befinner oss på 1900 tallet, nord for Treviso, omgitt av frukthager og vinranker. Dyrene er i stallen og italiensk sikori dyrkes i grønnsakshagen. Hakken står inntil veggen. Luften, som de trekker inn, landskapet og dets produkter, fra jordbruk fra fortiden, alt er organisk.

 

Living the present...

Nåværende eier, Settimo Pizzolato, har selv mange års erfaring, og har tatt med seg lærdom fra 5 generasjoner. Han balanserer ecosystemet og får dermed sunne druer fra sine vinstokker. Disse druene lager en vin, som når du smaker den, minner deg om lange gode tradisjoner og du opplever velbefinnende.

Dreaming for the future...

Ved å jobbe organisk så gir de sine barn en mulighet til å leve i et miljø hvor luften er ren, slik den var i fortiden, og hvor vinstokkene er et symbol på et jordsmonn som er fri for kjemiske produkter.

Øyenstikkere, som flyr fredfult i deres vinranker, er et tegn på et rent miljø og kjemisk fritt, og et biologisk mangfold. Øyenstikkeren er deres vitne på deres biologiske linje  - fri for sulfitter. Man kan leve uten sulfitter. Naturlige druer, som lever i et rent og uforurenset miljø.

Organisk er deres livsstil, og det var derfor enkelt for dem å bli sertifisert. Organisk er en betegnelse som inngir respekt, kunnskap, velvære og samarbeid. De har oppnådd mange sertifikater, og den siste de fikk for var for vegan vin.